Ako nalepiť ťažký kamenný obklad na sadrokartón

Zaujímalo by vás ako je možné nalepiť ťažký kamenný obklad na sadrokartón, umakart alebo iný materál na ktorom bežne takéto obklady nedržia?

Majster obkladač vám povie: "to nebude držať...", ale my vieme že na všetko je spôsob a aj majster remesla sa môže mýliť. Čo myslíte, ako to nakoniec dopadlo? Mýlil sa, alebo nie? Ako to dopadlo sa dozviete ďalej v tomto článku.

OBKLAD NA SÁDROKARTÓNE?


Pred rokom a pol, keď sme riešili otázku, že by sme chceli v obývačke na stene kamenný obklad, nám náš pán majster povedal, aby sme ho tam nedávali, pretože naše steny nie sú murované, ale z časti drevené, pretože sa jedná o drevodom.

V skratke sme sa dozvedeli, že takýto obklad nie je vhodný a nebude nám držať. Takže sme od kameňa upustili a na stenu prišla klasická štrukturová omietka. Keďže som človek dosť neodbytný, zisťoval som, čítal a dookola hľadal spôsob ako s tým vybabrať...

VŠETKO IDE KEĎ SA CHCE...


Nakoniec som na istých zahraničných stránkach objavil spôsob ako sa robí kameň, ale iným spôsobom, ako sme boli zvyknutí v našich končinách. A tak som pozeral články, videá a pátral, študoval, až som sa nakoniec dopátral ako sa všetko nakoniec dá, len treba chcieť...

Nová metóda tzv. Razenia obkladu ma zaujala a pohltila natoľko, až vznikol náš vlastný projekt "Razené obklady", ktorý sme s manželkou vyladili až do dnešnej podoby. A tak vznikla naša firma a začali sme razené obklady zavádzať do praxe a šíriť medzi ľudí.

Technológiu, ktorá už existovala sme ešte vylepšili a prispôsobili lokálnym podmienkam tak, aby kvalita bola 100% a cena čo najlepšia. Čo sme si predsavzali, to sme aj splnili...Našou vylepšenou technológiou dnes môžete mať kameň, drevo, tehlu a iné krásne obklady na akomkoľvek pevnom povrchu.

Podmienkou je len to, aby sa podklad neohýbal a nekrútil. Takýto obklad už nám dnes viac ako rok drží na stene ktorá je drevená a ďalší na sadrokartóne a to bez známky praskliny či odpadávania.

TREBA VEDIEŤ AKO


Na každý povrch sa samozrejme používa iný druh hmoty na razenie obkladu, ale staré pravidlo sa nám podarilo vyvrátiť a dosiahnuť si svoj zámer, od ktorého nás pán majster, ktorý je vyučený v odbore, s dlhými rokmi praxe chcel odhovoriť...  asi by dnes nemal k tejto téme čo povedať...všetko sa dá, len sa musí chcieť a hľadať spôsob a nie výhovorky...

 

Ak vás tento článok zaujal a chceli by ste vedieť o tejto metóde viac, radi sa o to s vami podelíme TU >> NÁVOD   

Ak by ste chceli sledovať novinky z tejto oblasti, budeme radi ak sa pridáte k našim fanúšikom na našej FB fanpage >> Náš Facebook

Autor článku: Peter Šupák - Razené obklady