Ako si svojpomocne vytvoriť kamenný obklad za 1/6 jeho ceny bez akýchkoľvek skúseností.

Kamenný obklad v interiéri, ako aj v exteriéri je veľmi obľúbený dizajnový prvok, avšak cenovo niekedy veľmi náročný.

Ak by sme vám prezradili, že podobný výsledok, konkrétne kamenný obklad dosiahnete výrazne lacnejšie... Pýtate sa ako? Chceme sa o to s vami podeliť.

Počuli ste už výraz forma na razenie alebo razený obklad? Že nie? :-)

Chceli by ste vedieť, ako si vytvoriť kamenný obklad svojpomocne a za 1/6 jeho ceny? Nebojte sa nenecháme si to pre seba...rozhodli sme sa podeliť sa s vami o túto skvelú metódu pomocou ktorej budete už len šetriť. Áno šetriť a to až 32€ na 1m2.


O ČOM TO VLASTNE JE?

Vlastne je to úplne jednoduché. Stačí vám trošku voľného času a chuť do práce. Pripravili sme si pre vás návod. Naozaj to nie je nič komplikované.

Zvládne to každý šikovný muž, či žena. Stačí vám chuť do práce, ak chcete ušetriť za obklad, a naviac mať jedinečný a neopakovateľný vzor razeného obkladu.


ČO BUDETE POTREBOVAŤ?

Na vytvorenie razeného obkladu potrebujeme len pár vecí: Mrazuvzdornú stavebnú zmes na lepenie obkladu, dlažby, alebo zmes na lepenie polystyrénových zateplovacích platní, čo sa týka exteriéru...

čo sa týka interiéru máme výborné skúsenosti s bežnými sádrovými omietkami.

Ďalej potrebujeme špachtľu, murárske hladítko, rozprašovač na vodu, vedro, vhodný separátor /saponát alebo silikónový olej/ a  formu /pomôcka/ na samotné razenie obkladu.


PRIEBEH PRÁC

Stavebnú zmes zmiešame s vodou, a dbáme na to, aby sme dosiahli skôr hustejšiu konzistenciu.

Murárskym hladítkom nanesieme zmes na povrch v hrúbke cca 2cm.

Potom si nachystáme buď vedro s teplou vodou a saponátom,alebo separátor a štetec.

Formu naseparujeme pomocou jednej z variánt a môžeme začať odtláčať.

Do natiahnutej zmesi postupne robíme odtlačky.

Výsledok je naozaj dokonalý a oproti bežnému kupovanému obkladu vernejší prírodnému kameňu.

Obklad je na nerozoznanie od zbytočne drahého kupovaného umelého obkladu, ktorý môže mať úplne každý...chcete sa odlíšiť?..Razený obklad je potom riešenie na mieru, presne pre vás šité.


POROVNANIE

A teraz poďme k cene takéhoto obkladu v porovnaní s kupovaným. Na internete nájdete umelý obklad akéhokoľvek vzoru v cene od 20€/m2 do 30€/m2 a na porovnanie si zvolíme plochu 20m2.

Do nákladov si musíte prirátať aj lepidlo a obkladača ktorý vezme cca 15€/m2 čo je spolu za 20m2 cca 760€.

Pri razenej variante,kde rátame cenu penetrácie, stavebnej zmesi +formy a fasádnej farby cena skončila na 120€/20m2 razeného obkladu.

Lepiť svojpomocne obklad si trúfne kto z nás? Razenie obkladu zvládne takmer každý, dokonca je to super relax a zábava.

Skúste si predstaviť, aká je úspora pri väčších plochách? Naozaj obrovská. Čo meter štvorcový to ušetrených 32€! Čo poviete?


HLAVNÉ VÝHODY

Obrovskou výhodou FORMY je fakt, že ním vyrazíte milióny m2 obkladov a nijako sa tým neopotrebuje ani nezničí! Vydrží vám roky a keď ho nepotrebujete pokojne ho posuniete ďalej...

Tak načo vyčakávať týždne na zaneprázdnených a neochotných majstrov a platiť im za prácu, ktorej výsledok častokrát ani nezodpovedá vašej predstave a o sume nehovoriac....

Takže toto je presne ten spôsob,ako si môžete vytvoriť RAZENÝ obklad svojpomocne a za 1/6 jeho ceny.Sme naozaj radi že sme sa mohli s vami o to podeliť.

Autor článku: Peter Šupák Copyright © 2018 Všetky práva vyhradené