RAZENÉ OBKLADY - Čo by ste určite mali vedieť

Ľudí zaujímajú práve kritické problémy a body, ktoré im pomôžu sa rozhodovať správne.

Väčšina produktov tieto problémy prináša a preto každá nová metóda, či produkt sa stretáva s prirodzenými obavami, strachom a niekedy až z odporom, čo vo väčšine prípadov končí kúpou zaužívaného aj keď nie vždy kvalitného produktu.

Ľudia sa nás často pýtajú na výhody a nevýhody razeného obkladu a nielen to. Sme naozaj radi že vás táto metóda zaujala a radi vám pomôžeme a odpovieme na každú jednu otázku.Toto by ste určite mali vedieť.


Najradšej máme vždy skúsenosti overené praxou a na konkrétnom príklade, vy tiež? :). Veríme, že ani vám táto skúsenosť nebude cudzia a verím, že vám pomôže zoznámiť sa s výhodami tejto revolučnej metódy.

Rozhodli sme sa pomôcť Vám a túto tému viac rozobrať, aby sme pre vás priniesli niečo skutočne prínosné a poučné.Pretože také informácie by ste určite mali vedieť.

Začneme našim krátkym príbehom, na ktorý nadviaže práve riešenie toho, čo možno trápi viacerých zákazníkov, ktorí sa stali len ďalšími obeťami veľkopredajného systému, ktorý je uniformne zavedený do celého sveta.

Trh nekompromisne ovláda megakorporátny systém a pomocou médií a marketingu vás presvedčí že je najlepšie pre vás to, čo je v skutočnosti absolútny nepodarok...

A teraz už poďme k príbehu, kde sa to celé začalo.....


Keď sme pred nejakým časom kúpili náš rodinný dom a riešili sme rekonštrukcie a nakoniec finálne dizajnové prvky, tiež sme si vybrali uniformný kupovaný obklad lámaného kameňa, ktorý sme následne použili ako prvok na časti našej fasády domu a sokle. A ako to dopadlo?...

Neprešli ani tri mesiace a po prvej zime nám obklad začal na niektorých miestach odpadávať. A aj keď boli použité najkvalitnejšie lepidlá a dodržaná technológia, niektoré faktory sa proste pri tomto systéme zmeniť nedajú.


Určite si viete predstaviť aký sme boli z toho nahnevaní a smutní...

Vyhodili sme nie malé peniaze, nervy s majstrami a prispôsobovanie sa našim pánom majstrom, ktorí su poväčšine ešte zvyknutí z čias minulých na maniere, ktoré stále nevymizli...

Ale to všetko už dnes nemusí byť pravda! Je tu skutočne riešenie ako ušité na mieru a rieši všetky tieto negatívne dopady, spojené s následnými problémami.

Razený obklad je diametrálne odlišné riešenie na mieru a faktom je že na každom m2 ušetríte viac ako 30€ z vášho rozpočtu!

ČASTO SA PÝTATE ČI TO JE NÁROČNÉ?


Odpoveď je NIE nie je! Je to absolútne jednoduché, avšak zaberie to čas ako každá kvalitná práca.

 

Pýtate sa či to drží lepšie ako bežný obklad?

Odpoveď je ÁNO! Pri dodržaní postupu tento obklad pôjde dole jedine z celou stenou!

Páči sa vám takáto odpoveď? Náš test vás určite presvedčí o týchto tvrdeniach.

Pred rokom sme ako vzorku razili určitý vzor a kvoli novému projektu sme sa rozhodli, že tento starý obklad dáme dole a vyrazíme nový vzor. CHYBA! (smiech)




razen obklad 1jpgrazen obklad 2jpg


    Pôvodný razený obklad totiž vôbec nechcel ísť tak ľahko dole a to sme použili elektrické sekacie kladivo a rôzne sekáče.

A ešte k tomu bol tento obklad razený na sádrokartóne čo je ďalšia zodpovedaná otázka, že ako razený obklad drží na nemurovaných povrchoch ako je sádrokartón alebo OSB doska či iný povrch...

Drží tak dobre že sme museli doslova vytrhnúť kusy pôvodnej steny.

JE TO VHODNÉ AJ DO EXTERIÉRU?


Znovu musím odpovedať ÁNO. Vzhľadom na to že razený obklad je bezšpárový systém a vzniká nám teda jeden celok tzv.monoblok,

odpadá nám problém s tým že by sa nám pod obklad dostala vlhkosť a následkom mrazu nám obklad odpadol. To vám pri razenom obklade nehrozí.

 

Razený obklad je naozaj vysoko kvalitné riešenie na mieru pre každého, kto hľadá super kvalitu za rozumnú cenu a to doslovne.

Jeho negatívom je možno časovo náročnejšie riešenie, ale za kvalitu sa niečím platí a v našom prípade nie sú hlavným platidlom peniaze.

Nie vždy je pravda, že len drahé a značkové musí byť aj kvalitné.

V tomto článku sme sa snažili vám pomôcť priblížiť, ako to naozaj je a chceli sme zodpovedať vaše najčastejšie otázky ohľadom razeného obkladu.

Všetky tieto tvrdenia sme postupom času overili praxou a zodpovedne bez akéhokoľvek nadsadzovania si za našimi tvrdeniami pevne stojíme. Radi pomôžeme aj Vám vyskúšať si to v praxi.

Ak zostali niektoré otázky nezodpovedané, radi na ne odpovieme na základe vašich e-mailov.Tiež nám dajte vedieť, čo by sme určite mali vedieť z vášho pohľadu my :)

 

s priateľským pozdravom autor tohto článku Peter Šupák