Robíte túto vážnu chybu pri výbere tehlového obkladu?

Rozhodi ste sa že chcete na fasáde vášho domu, alebo na plotovom múre či sokli tehlový obklad? Tiež robíte túto hlúpu chybu pri výbere umelého tehlového obkladu?

Pokúsime sa Vám trošku bližšie priblížiť prečo je neuvážená kúpa chybou...

Viac sa dočítate v tomto článku nižšie.


Skôr ako pôjdete do stavebnín a objednáte si tehlový obklad, by ste mali vedieť týchto zopár pádnych dôvodov, prečo to treba dobre zvážiť.

Každý kúpený umelý tehlový tzv.klinkerkový obklad má jednu obrovskú nevýhodu, teda je ich skôr niekoľko:

1. potrebujete odborného majstra, ktorého práca je väčšinou veľmi dobre ocenená a tvorí väčšiu časť celkovej hodnoty za meter štvorcový hotového obkladu, čiže treba rátať s vyššími nákladmi.

2. pracnosť takéhoto obkladu je priam neuveriteľná, predstavte si že potrebujete nalepiť do presnej roviny niekoľko stoviek až tisícok kusov jednotlivých tehličiek, ktoré je potom nutné vyšpárovať. Viete si to predstaviť?

3. aj takýto obklad musíte finálne upraviť, aby vám nenaťahoval do seba vlhkosť, čiže ho musíte tzv.naimpregnovať alebo mu dať vrchnú hydrofobizačnú vrstvu. Finálna úprava je veľmi dôležitá, aby vlhkosť zostala vonku a tým bol obklad chránený pred jej nasiaknutím a v zimných mesiacoch pred premrznutím a následným odpadnutím obkladu, čo určite nechcete.

4. posledným faktorom je zväčša vysoká cena takéhoto obkladu, ku ktorému potrebujete následne ešte lepiacu hmotu a hmotu na vyšpárovanie. Cena za 1m2 sa zväčša pohybuje od 20€-menej kvalitný až po 70€-špičková kvalita.

5. takýto obklad vás pri väčších metroch štvorcových výjde naozaj na riadnu pálku, ale samozrejme sú aj iné riešenia, ktoré bolia podstatne menej.

6. v neposlednom rade je treba myslieť na to že po každom majstrovi zostane božie dopustenie a to doslova, píšem z niekoľkoročných skúseností s našimi majstrami. Platiť, prosiť, hostiť a ešte aj po nich upratať.

Ja vám dám dnes TIP, ako získať tehlový obklad len za 1/8 ceny


lnok tehlajpgIMG_20170302_230629 - kopiejpg

Dobre čítate, taký obrovský cenový rozdiel je medzi lepeným a razeným obkladom tehly.

Keby som vám povedal že metódou razenia obkladu, ktorý už pár rokov predstavujem ľuďom a učím ich ho zvládnuť, ušetríte veľké množstvo financií vo vašom rozpočte, a more vášho času brali by ste to?

Ja verím že určite áno a poďme si vysvetliť pár základných výhod:

1. praxou zrátané náklady na razený obklad sú cca 7-8€ za 1m2, oproti klinkerkovému systému cca 50 až 90€ za 1m2.

2. obrovská výhoda že naraz vyrazíte hneď 4 tehličky aj so špárami,nemusíte ho už špárovať ako klinkerky.

3. jednoduchšie sa drží rovina vďaka dĺžke formy a Z vzoru, ktorý do seba pekne zapadá a viaže vzor, lepšie udržíte rovinu.

4. vďaka bezšpárovému systému sa odbúráva problém s prienikom vlhkosti, naviac razený obklad sa aj finálne upravuje. Máloktorá firma vám klinkerku aj finálne ošetrí...

5. výrazna úspora času a peňazí, keďže odpadá lepenie po jednej tehličke a následne schnutie a špárovanie- ďalšia zbytočná strata času a peňazí.

6. nie ste vôbec viazaný na farbu a vzory ktoré máte pevne dané v ponuke rôznych firiem, ktoré klinkerky vyrábajú. Farbu si volíte vy sami, môžete tak podčiarknúť váš jedinečný štýl a vkus.

7. Čo obklad to originál - váš obklad bude jediný a jedinečný, pretože pri metóde razenia nikdy nedosiahnete rovnaký odtlačok a najmä farbu, ktorú si volíte vy sami.

8. Nevidíte ho bežne, všetci vám ho budú závidieť a budú si vás vážiť, že ste to zvládli vy sami.

-Už žiadne chyby, ani pokusy omyly počas realizácie vášho tehlového obkladu.

-Už žiadne zbytočné míňanie naviac z vášho rozpočtu.

-Naučíme vás krok po kroku od A-Z ako na to a v prípade, že si ešte nebudete istí sme pripravení vám poradiť a pomôcť.

Bude z vás pán majster, ktorého prácu budú potom všetci obdivovať.  Určite nehrozí aby vám niekto povedal, že: " bože toto kto ti robil?? " Dočkáte sa len obdivu a závistlivých pohľadov.
 

Autor článku: Peter Šupák – Razené obklady